We bite the dust

G’day, how are you today,

 

Met ons gaat het heel erg goed, terwijl we weer opnieuw problemen hebben met de stroomvoorziening, een kapotte bank in de camper, beide stoelen hebben het begeven. We hebben een zaklamp gekocht die al na 10 minuten het leven gaf en de digitale foto’s maken we op de gok, want de camera werkt niet helemaal meer zoals het hoort.

Ondanks dat alles hebben we het toch ontzettend naar onze zin en zullen jullie hierbij weer een korte update geven van de afgelopen dagen.

In Wyndham zijn we naar een zeer fraaie Billabong geweest, de Parry lagoon. Heel veel mooie vogels in een waterrijke omgeving. Dit was overigens wat ons betreft het enige wat de moeite waard was in Wyndham. We hebben hier nog wel enkele mensen gesproken die de Gibb River Road gereden hebben. Hun ervaringen en de road-conditions waren niet zo positief wat ons deed besluiten de Gibb River Road niet te rijden, maar over de verharde weg naar Fitzroy Crossing te gaan. We hebben in Fitzroy Crossing een tour gedaan naar de Geiki-gorge en kennis gemaakt met de Australian Safari 2007, waarbij een aantal motorrijders het prettig vinden om over dirtroads in Australië te crossen. Deze mensen stonden dus allemaal met motoren en begeleiding op de camping. Niet echt rustig!.

Vandaar zijn we over de dirtroads vertrokken naar Windjana, waar we twee dagen op een camping hebben gestaan zonder stroom met alleen een wc en een douche met alleen koud water. Hier waren we dus echt in de outback.

’s Morgens (26-8) zijn we hier om 05:30 uur naar de sunset in Windjana-gorge geweest. Indrukwekkend mooi en zeer de moeite waard. Nadat we om 08:30 terugkwamen hebben we die dag niets meer ondernomen omdat het echt behoorlijk warm  was.

Gisteren (27-8) zijn we over 158 kilometer dirtroad doorgereden naar Bell Gorge. Echt van god en alleman verlaten hadden we een privé-camping met dit keer alleen een toilet (inclusief een bruin padje in de wc). Zo rustig is het deze vakantie nog op geen enkele slaapplaats geweest. De gorge was adembenemend mooi, compleet met waterval en een pool waarin je kunt zwemmen.

Vandaag, 28 augustus hebben we de “dirt’ voorlopig achter ons gelaten en zijn naar Derby gereden wat eigenlijk een tussenstation is om bij te komen van het stof in de outback. Alle kleren zijn weer schoon. Het stof is uit de camper en de voorraden zijn weer aangevuld.

In totaal hebben we 475 kilometer over dirtroad gereden en we zijn de afgelopen drie dagen ongeveer 75 auto’s tegengekomen. Wijzelf hebben niemand ingehaald, maar zijn zelf wel 2x ingehaald.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer