Wij doen veel stof opwaaien en rubber

Maandag, 3 september.

We vinden het jammer dat we deze mooie plaats weer moeten verlaten, maar ja, we hebben stroom nodig voor de koelkast en de batterij is weer maar eens uitgevallen. Dus op zoek naar een powered site en die hopen we te vinden in Tom Price. Dit is ongeveer 270 kilometer verder over dirt road.

Vooral het begin van de trip is het weer indrukwekkend mooi en genieten we met volle teugen. Het gaat heel vlot. In de route zit een heel smal stuk, net genoeg voor ??n auto, stijgend en langs rotswanden die heel erg begroeid zijn, heel mooi als je geen andere auto tegenkomt, laat staan een road-train, want ook die rijden hier zelfs. Alles goed totdat we een lekke band rijden en midden in de woestenij stranden. We waren de afgelopen uren slechts ??n auto tegengekomen, wat erg leuk was, tot dit moment.

We kijken vol afgrijzen naar de totaal vernielde en niet meer te repareren band en gaan op zoek naar de krik en al de andere dingen die je nodig hebt om een band te wisselen. Dit viel nog niet mee, je houd er geen rekening mee dat je lek rijdt en ook de verhuurder besteedt er eigenlijk geen aandacht aan.

Gelukkig komt er een auto met een %u201Cangel from heaven%u201D die ons wil helpen. Binnen een uur was het gepiept en konden we verder. Achteraf beseffen we dat we heel veel geluk hebben gehad dat er snel iemand langs kwam en dat we niet op de reeds eerder genoemde smalle weg zaten. De %u201Cangel%u201D en zijn vrouw ( Anne en Ross Nairn) hebben we heel hartelijk bedankt en we gaan hen opzoeken in Perth. Zo heeft elk nadeel weer zijn voordeel.

Om half twaalf zijn we in Tom Price aangekomen en gaan eerst even naad de camping. Gelukkig hebben we een plek met stroom zaodat dat probleem weer opgelost is. Daarna naar het visitors centre en natuurlijk de plaatselijk KwikFit voor een andere band. Hier blijkt dat de kwaliteit van de banden onder onze auto niet goed genoeg is voor dirt roads. Dat is wel even schrikken, dus we besluiten om de rest over zoveel mogelijk verharde weg te rijden, wat overigens toch al de bedoeling was.

Tpm Price is een leuk stadje en we hebben een tour geboekt naar het Karijini National Parc met Pilbara Gorge Tours.

 

Dinsdag, 4 september,

Vandaag dus de tour naar Karijini National Parc. Om 07:30 worden we opgehaald vanaf de camping. Bij het instappen blijkt al dat het een hele leuke dag gaat worden. Een vriendelijke ontvangst van Jeff (Ook de baas van de touroperator) en de eerste grappen worden al gemaakt. We vertrekken met 8 mensen ( 1 uit Nieuw-Zeeland, 3 Aussies, 2 engelen en wij dus) wat in de loop van de dag een heel leuk gezelschap blijkt te zijn. We bezoeken Dales Gorge, hebben gezwommen in het water van Fern pool en bij het visitors centre morning tea met home made cake. Hier stappen nog 4 mensen in, waarbij 2 uit Nederland. (onze eerste ontmoeting met Nederlandse toeristen).

Daarna zijn we naar Joffre Gorge met een 70-meter hoge waterval met hierna een lunch die heel goed verzorgd was. Daarna zijn we naar de Oxer-lookout geweest.

Onze gids Jeff noemt zich Crazy Jeff. Hij weet enorm veel of de Pilbara, Australi?rs en Aboriginals en ook heel veel over de natuur. Het is een enorm bevlogen man, met heel veel gevoel voor humor. Een echte aanrader.

 

Woensdag, 5 september.

Vandaag een rustdag. We maken de website in orde en gaan naar Tom Price om te shoppen en rond te kijken in dit mooie plaatsje. Met name de %u201CPebble Mouse Art Gallery%u201D gaan we bezoeken. Misschien vinden we daar wel iets om mee naar huis te nemen. Morgen gaan we weer terug naar de kust, waar dat precies zal zijn weten we morgen.

 

We vinden het echt heel erg leuk om jullie reacties te lezen. In het bijzonder die van Ine en Piet. Wij missen onze Joep heel erg en vinden het goed om te horen dat het goed met hem gaat.

 

Hans, wij denken dat de voorrijkosten toch iets te hoog worden, maar ondanks dat mag je gerust langs komen.

 

See you, no worries, veel groetjes.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer